Gratis frakt over 1000 kr / Vi har Vipps / Norsk håndverk

Våpenskjold


En vakker videreføring av arv og historie

For mange betyr våpenskjold familie, historie og tilhørighet. Jeg får ofte henvendelser fra kunder som ønsker å få sitt våpenskjold håndgravert. Signetringer, mansjettknapper, anheng og brosjer blir gjerne prydet, men det er opp til deg hvordan og hvor du ønsker å bære symbolet videre.
Jeg håndgraverer våpenskjold med dypgravering eller flatgravering.
Dypgravering er den tradisjonelle metoden våpenskjold ble gravert på i signetringer, og gir en 3D-effekt. Før i tiden ble ringene brukt som et segl for å signere dokumenter i avtrykk av voks. Derfor blir våpenskjoldet gravert speilvendt, slik at voksavtrykket blir den riktige veien.
Flatgravering betyr at våpenskjoldet graveres etter korrekt beskrivelse eller bilde. Denne type gravering passer til alle smykker og objekter, og kan bli en svært vakker og detaljert gravering. I motsetning til dypgravering, er flatgravering kun til dekorasjon. Derfor skal flatgravering aldri være speilvendt.
Våpenskjold stammer fra korstog-tidene for å identifisere forskjellige slekter, og har i nyere tider blitt svært populært. I Norge har våpenskjold blitt brukt av ikke-adelige embetsmenn, militære, handelsfolk, håndverkere og bønder. Det er altså ikke kun for kongelige! 
 
Om din slekt har et våpenskjold, men du har vanskeligheter med å finne det, kan du sende meg en e-post eller ta kontakt med Norsk Heraldiske Forening, slik at vi kan hjelpe deg. Dersom du ikke har et slektsvåpen, er det mulig å få laget et. Norsk Heraldiske Forening hjelper deg med å opprette og registrere symbolet i Norges arkiver.
 
Hvis du har spørsmål, eller ønsker våpenskjoldet ditt håndgravert, kan du ta kontakt på: kontakt@anehaugen eller ved 924 39 639
For mer inspirasjon sjekk ut min instagram ane_engraving