Min verden


Historien om Ane Haugen
Mitt navn er Ane. Jeg er designeren bak smykkemerket Ane Haugen, og dette er min historie. Tegning og design har bestandig vært en interesse, og fra jeg var liten har jeg likt å kunne glede andre ved å skape noe helt spesielt – bare for dem. Da jeg skulle velge utdannelse ble valget lett: det måtte bli smykkedesign.
I 2005 reiste jeg avgårde til England til det som ble begynnelsen på mitt livs eventyr. Tre år senere stod jeg med en bachelorgrad i hånden og en helt fantastisk mulighet; som første og eneste nordmann var jeg plukket ut til Bishopland Educational Trust – et spesialiserende årsstudium for unge, lovende juvelere.
Jeg fikk jeg bo, tegne, produsere og selge mine egne smykker i et år. Rett og slett leve drømmelivet. Og med hardt arbeid kom belønning; jeg ble utvalgt til å stille ut mine egne design på Victoria & Albert Museum i London. En ære, og ikke minst en fantastisk opplevelse!
I 2009 reiste jeg til Skottland. Mestergravør Malcolm Appleby tok meg imot og introduserte meg for håndgraveringskunsten. Jeg var solgt fra første sekund – umiddelbart og evig forelsket. Siden den gang har jeg besøkt Appleby årlig for dybdestudier i gravering.
Da jeg flyttet fra England, tok eventyret meg videre til San Francisco. Jeg ble invitert til et tre måneders kunstnerisk opphold hos CELLspace, der jeg gikk i lære hos mestergravør Hratch Nargizian.  Kunsten å håndgravere er nemlig akkurat det – en kunst. Det krevde tålmodighet, kreativitet, presisjon og ikke minst en stødig hånd. Jeg avsluttet oppholdet i San Francisco med en egen utstilling av smykkene mine, og er stadig tilbake i den vakre byen for å gravere.
Siden har jeg tatt svennebrev i gullsmed og tatt en bachelor i entreprenørskap og økonomi. I dag driver jeg Ane Haugen, der jeg tilbyr gullsmedtjenester og gravering av smykker, samtidig som jeg holder kurs i gravering og gullsmed teknikker. Smykkemerket mitt selges i gullsmedforretninger i Norge og i utlandet, og dukker stadig opp i media.
Håndgravering er fremdeles min store lidenskap. I verkstedet mitt i Oslo er jeg så heldig at jeg kan designe, skape og håndgravere smykker, hver eneste dag. Etter nesten 10 år med spesialisering lar jeg med fremdeles fascinere av håndgravering og kompleksiteten i kunsten – og det er heldigvis mye igjen å oppdage!
Ønsker du deg et unikt, håndgravert smykke? Ta kontakt for en uforpliktende prat til 92439639 eller kontakt@anehaugen.no