Håndgravering har en lang og rik tradisjon. Fra tidenes morgen har mennesker brukt gravering for å uttrykke seg og markere seg i historien – først ved å risse inn symboler i steinvegger.

Og slik vi kjenner gravering som i dag, begynte allerede 1000 år f. Kr. I århundrer har graverte gjenstander blitt brukt til praktiske og dekorative formål; fra mynter, sedler og våpen, til kongelige segl, kunst, litteratur og naturligvis smykker. Overalt er vi omgitt av håndgravering – kanskje til og med uten at vi legger merke til det.

Ane Haugen Gathe

Selv oppdaget jeg håndgravering i 2009. Under en tur til Skottland møtte jeg en mestergravør, og ble umiddelbart og evig forelsket i kunsten. Siden den gang har håndgravering vært en stor del av min lidenskap, mine kolleksjoner og bestillinger fra kunder.

Håndgravering er en sjelden kunst og jeg er en av få i Norge som praktiserer teknikken. Det krever presisjon og tålmodighet, men det er også en fornøyelse med fornøyde kunder og vakre resultater.

Unike gifteringer i gult gull med diamanter. Håndgravering av blader
Gult gull oval signetring med diamanter. Håndgravering av ørn
Håndgravering av akantusranker
Gult gull signetring med håndgravering av våpenskjold med segl i voks

En typisk håndgraveringsjobb kan være å dekorere en signetring med våpenskjold eller monogram, inskripsjoner på innsiden av ringer, dåpsgaver, eller kunstnerisk dekorasjon på objekter eller smykker.

Har du smykker, sølvtøy, korpus eller andre metallgjenstander du ønsker gravert?

Få pristilbud
  • Armring med innvendig gravering av navn
  • Runde sølv mansjettknapper med håndgravert monogram
  • Sølv krus til dåp håndgravering av navn